חדשות

רופאי המחוזות קיבלו הנחיות רפואיות וחיסוניות עבור הנוסעים לקרנבל בריו

משרד הבריאות עדכן בנוסף את רשימת המדינות שבהן קיימת כיום שכיחות גבוהה של שיתוק ילדים והצורך להתחסן לפני נסיעה אליהן

תעודת חיסון בינלאומית. צילום: שאטרסטוק

רופאי מחוזות ונפות משרד הבריאות קיבלו אתמול (א') הנחיות כיצד ועל מה לייעץ למטיילים ישראלים בנושאי היגיינה, חיסונים נדרשים והתנהגות שלא תסכן בריאותם, כאשר יגיעו בתקופה הקרובה (29-21 בפברואר) לאירועי הקרנבלים שיתקיימו בברזיל, במיוחד הגדול שבהם בריו-דה-ז'נרו וכן בערים נוספות. כמו כן "סומנו" המדינות שבהן שכיחה מחלת הפוליו והצורך לקבל חיסון מתאים לקראת הביקור בהן.

הומלץ לטיילים לפנות בטרם צאתם לחו"ל למרפאות מטיילים כדי לקבל את החיסונים ואת ההנחיות לעניין המחלות המידבקות השכיחות בברזיל. עוד הודגש הצורך לקבל את חיסוני השגרה כנגד חצבת, אדמת וחזרת מאחר שכמו במקומות רבים בעולם, גם בברזיל חלה בשנה האחרונה עלייה משמעותית בתחלואה בחצבת.

כמו כן ניתנה המלצה לקבל חיסון נגד דיפתריה-טטנוס-שעלת, כמקובל לפי ההנחיות ליוצאים לחו"ל, וגם חיסונים נוספים נגד דלקת כבד נגיפית A ונגד דלקת כבד נגיפית B  מאחר שהנגיף מועבר באמצעות מגע מיני ובחשיפה לדם, כולל בעת שמבצעים פירסינג, קעקוע או הליך רפואי. מומלץ למי שעלול להיחשף להיות מחוסן.

חיסון נוסף שעליו הומלץ הוא נגד קדחת צהובה וזאת משום שבשנים 2018-2017 אירעה בברזיל התפרצות גדולה של מחלה זאת בעונה המקבילה. גם כיום, הדגישה ד"ר אמיליה אניס, מנהלת האגף לאפידימיולוגיה במשרד הבריאות, קיים סיכון לקדחת צהובה בברזיל באיזור ריו דה ז'נרו ולכן מומלץ לכל הנוסעים לקרנבל להיות מחוסנים.

לעניין המחלות המועברות על ידי יתושים, הומלץ שבשל הימצאות יתושים בברזיל שעלולים להעביר מחלות, ביניהן קדחת דנגי, ציקונגוניה, זיקה וקדחת צהובה, יש לנקוט באמצעים למניעת עקיצות יתושים בכל שעות היממה וזאת על ידי מריחה על העור של חומר דוחה יתושים בשעות היום והלילה. יש להקפיד על לבוש ארוך - חולצה עם שרוולים ארוכים, מכנסיים ארוכים, גרביים וכובע, ולהקפיד על לינה בחדרים מוגנים מפני יתושים עם רשתות תקינות וסגורות בחלונות ובדלתות, או בחדר סגור וממוזג, או תחת כילה מרוססת בקוטל יתושים.

עוד צוין בהנחיות כי קיים סיכון להעברת נגיף הזיקה בברזיל. לכן לנשים הרות מומלץ לדחות את הנסיעה למדינה זו אם איננה הכרחית וכן לדחות כניסה להריון עד לאחר החזרה מברזיל - חודשיים עבור אישה ושלושה חודשים עבור גבר.

בהקשר לקדחת דנגי נכתב במסמך שקיימת תחלואה משמעותית של קדחת דנגי בברזיל בדומה למקומות רבים בעולם. יש להקפיד על שימוש באמצעים למניעת עקיצות יתושים.

ההמלצות הכלליות האחרות הן: הקפדה על היגיינה אישית - שטיפת ידיים עם סבון או אלכוהול לעתים קרובות כדי להפחית את הסיכון להדבקה במחלות המועברות באמצעות מזון ומים; והקפדה על יחסי מין מוגנים (שימוש בקונדום) כדי להפחית את הסיכון להדבקה ב-HIV, דלקת כבד B ומחלות מין אחרות.

סיכון לפוליו - המדינות שיש להתחסן לפני הנסיעה אליהן

במסמך נוסף פורטה רשימת המדינות אשר ליוצאים אליהן מומלץ להיות מחוסנים כנגד שיתוק ילדים: אינדונזיה, אפגניסטן, מיאנמר (בורמה), מלזיה, ניגריה, סומליה, סוריה, הפיליפינים, פפואה גינאה החדשה, פקיסטן.

ועדת החירום לפוליו של ה-WHO הודיעה בחודש שעבר כי מומלץ להיות מחוסנים נגד פוליו לכל הנוסעים לכל משך הנסיעה במדינות אלו שבהן קיימת שכיחות גבוהה במיוחד של פעילות נגיף הפוליו ובהן תועדה העברה של נגיף פוליו מזן הפרא 1 (WPV1 - Wild Poliovirus type 1), או נוכחות של נגיף הפוליו ממקור תרכיבי שעבר שינוי - polioviruses derived-vaccine circulatingי(cVDPVs) או שקיים סיכון גבוה לחדירה חוזרת של נגיפים אלה.

בנוסף, מומלץ להיות מחוסן נגד פוליו לכל הנוסעים לכל מדינות אפריקה שמדרום לסהרה בהתקיים לפחות אחד מהקריטריונים הבאים: משך זמן הנסיעה ליעדים אלה עולה על ארבעה שבועות ומסלול הנסיעה אינו ברור לפרטיו ויכול להשתנות; נוסעים למטרת עזרה הומניטרית - לכל משך זמן של הנסיעה; לנוסעים באופן תדיר ותכוף לכל משך זמן הנסיעה.

כמו כן ציין ה-WHO כי החיסון נגד פוליו נדרש על ידי שלטונות סעודיה מעולים למכה המגיעים ישירות ממדינה עם העברה פעילה של נגיף הפוליו או ממדינה שבסיכון גבוה לחדירה חוזרת של נגיף הפוליו. מומלץ לעולים למכה להיות מחוסנים כנגד פוליו גם כאשר אין דרישה רשמית של סעודיה או הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

משטר החיסון ואופן מתן החיסון – ליחצו כאן.

נושאים קשורים:  פוליו,  זיקה,  ברזיל,  הקרנבל בברזיל,  מחלות מידבקות,  חיסונים,  חדשות,  מרפאות מטיילים,  ד"ר אמיליה אניס,  חצבת
תגובות
אנונימי/ת
16.01.2020, 21:17

מומלץ להתחסן נגד פוליו לפני נסיעה לסוריה....
האם מומלץ לסוע לסוריה?