המרכז הרפואי שיקומי "רעות" בתל אביב הודיע בסוף השבוע כי זכה בהכרת משרד הבריאות לשם התמחות-על במינהל רפואי. לדברי המרכז, ההכרה אושרה בהמשך להמלצתה של המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית (הר"י) והיא הכרה מלאה.
עוד בעניין דומה
בעקבות קבלת האישור הודיע המרכז כי הראשון מבין כלל בתי החולים השיקומיים והגריאטריים בישראל הזוכה להכרה זו.
ההמלצה על הענקת האישור, מסר בית החולים, ניתנה לאחר שהמרכז הרפואי עמד בכל הקריטריונים המחמירים לבחינת התאמתו להכשרת מתמחים במינהל רפואי.
"מדובר בהתקדמות אקדמית נוספת ומשמעותית, המצטרפת לסינוף המלא שלנו לפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב"
בראש המחלקה להתמחות-על עומד ד"ר דב אלבוקרק, מנהל "רעות". כסגן המחלקה להתמחות-על משמש ד"ר דוד דביר, שהוא גם סגן מנהל "רעות".
רופאים מומחים בעלי תואר שני במינהל מערכות בריאות זכאים להגיש את מועמדותם להתמחות-על לאחר שיעמדו בקריטריונים שקבעה המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית. תקופת ההתמחות אורכת שנתיים ובמהלכה נדרשים המתמחים לעמוד במבחנים.
התמחות-על במינהל רפואי היא תנאי הכרחי כיום לאיוש תפקידים בכירים במערכת הבריאות הציבורית בישראל, ובהם מנהל בית חולים כללי וסגן מנהל בית חולים כללי.
בית החולים מסר, כי רופאים שיבחרו להתמחות במרכז הרפואי שיקומי "רעות", "ייחשפו בו לכלל עבודת ההנהלה ויהיו שותפים לאתגרים שעמם היא מתמודדת על שלל היבטיה המגוונים, כמו: קידום איכות, בטיחות הטיפול וחווית המטופל, קידום ופיתוח הסגל הרפואי והתרבות הארגונית, עמידה באתגרים הכלכליים וביסוס האיתנות הכלכלית, פיתוח יחסי הגומלין ומיזמים עם קופות החולים ומבטחים נוספים, יזמות רפואית ופיתוח שירותים חדשים, קידום הפעילות המחקרית והאקדמית, פיתוח תשתיות המרכז הרפואי ועוד".
ד"ר דב אלבוקרק מסר, כי "בית החולים נכנס למועדון יוקרתי בו היו חברים עד היום מספר מועט של בתי חולים כלליים. מדובר בהתקדמות אקדמית נוספת ומשמעותית, המצטרפת לסינוף המלא שלנו לפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. אנו שמחים לקחת חלק בפיתוח העתודה הניהולית של מערכת הבריאות בישראל".

הירשמו לקבלת עדכונים בנושאים שעלו בכתבה



